.
John Terra
woensdag 9 maart 2022

John Terra is terug: “Dat klonk niet zoals ik het van haar gewend was”

Hij werkte heel lang met haar samen

De cultuur draait weer op volle toeren, ‘Tien Om Te Zien' kondigde een comeback aan en heel wat artiesten zijn begonnen met het zoeken naar een nieuwe single, of het uitbrengen van een nieuwe single. Ook zanger John Terra staat er weer met een nieuwe single. Hij lanceert een remake van ‘Diep in Mij’, een nummer van Yasmine.

“Ik heb een cd gemaakt met hits die ik schreef voor collega’s. Maar er ontbrak nog één nummer op die cd. Mijn producer Eric Melaerts opperde om ‘Diep in Mij’ te coveren. Ik vond dat een goed idee, want dat vind ik één van mijn mooiste nummers. Eric en ik vonden dat we de originele versie onaangetast moesten laten. Daarom schrijf hij een dijk van een arrangement. Het nummer moest een eerbetoon worden en geen kopie. Ik deed een beroep op Lissa Lewis om er een eigentijds duet van te maken”, vertelt John in Primo.

Yasmine en John hebben heel vaak samengewerkt en John kent haar als iemand die goed wist wat ze wou. “Ze was altijd vastberaden over de keuze van haar nummers en daar was geen speld tussen te krijgen. Discussiëren had geen zin, maar ik herinner me haar wel als een positieve meid. De jaren voor haar dood had ik minder contact met haar. Haar laatste album klonk al zwaarmoediger dan ik van haar gewend was.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra