.
John Terra
zaterdag 20 augustus 2022

John Terra: “Ik draag daar nog altijd de gevolgen van”

Hij werd 4 keer slachtoffer van inbraak

Wanneer er wordt ingebroken in je huis of auto, dan laat dat een wrang gevoel na. Er heeft iemand aan je spullen gezeten en dat is geen prettig gevoel. Zanger John Terra werd al vier keer slachtoffer van een inbraak. Drie daarvan op het moment dat hij niet thuis was.

“Bij één van die inbraken was ik wel thuis. Dat is andere koek. Dat voelt aan als een verkrachting. De psychische ravage die wordt aangericht is enorm en moeilijk te verwerken. Er zijn nog altijd nachten die angstig verlopen: wakker schieten bij het minste geluid, onrustig slapen… het is vijf jaar geleden en ik kruip langzaam overeind, maar het is een lijdensweg”, getuigt John in Primo.

De inbraak had zware gevolgen want Terra hield er zelfs een lichamelijk letsel aan over. In zijn nek werd een zenuwbaan geraakt en zijn arm was een hele tijd verlamd.

“Dat ging gelukkig voorbij, maar in mijn duim heb ik nog steeds een raar gevoel. Alsof die altijd slaapt. Ik moet ermee leren leven.”

Maar ook op andere vlakken is er al diefstal gepleegd, zoals plagiaat. “Het nummer ‘Liefde is een kaartspel’ waarmee Lisa del Bo deelnam aan het Eurovisiesongfestival, werd geplagieerd door een Zweedse groep die enkele jaren na Lisa meedeed? Experten herkenden 15 gelijkenissen tussen beide liedjes. Na contact met de componisten stelde ik vast dat de plagiaat onbewust gebeurde en ik geloofde hen. Het behoorde tot hun collectief muzikaal geheugen. Dat raakte me en daarom troffen we een minnelijke schikking.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra