.
John Terra
woensdag 10 augustus 2022

John Terra: “Ik ben steeds meer voor mezelf gaan opkomen”

Hij had een gebrek aan zelfvertrouwen

John Terra staat 53 jaar op de planken. Altijd gesteund door zijn ouders heeft hij de voorbije jaren zijn weggezocht in het leven. Ondanks het minderwaardigheidscomplex waar hij mee worstelde. Een complex die hij toch deels te danken had aan zijn ouders.

“Toch verwijt ik hen niets. Een mens wordt nu eenmaal gevormd door zijn sociaal netwerk zoals school, priesters en jeugdbeweging. Alles heeft zijn reden. Ik merkte wel al snel dat ik op het podium een compleet ander mens werd. Daar barstte ik plots van het zelfvertrouwen”, zegt John in Primo.

John wordt op het podium een ander persoon. Daar kan hij goed praten, geweldig bewegen en beter zingen dan hij zelf had gedacht. Hoe dat komt, daar heeft hij het raden naar.

“Op die manier heb ik mijn leven dus nog zin weten geven. Dat gebrek aan zelfvertrouwen is gelukkig in de loop der jaren wel kleiner geworden. Omdat ik er hard aan gewerkt heb. Ik ben opgekomen voor de rechten van de artiest en ben gaan zetelen in de raden van bestuur van de auteursmaatschappij Sabam en in de Vlapo. Door voor anderen op te komen, ben ik ook steeds meer voor mezelf gaan opkomen.”

Het leven hoeft voor John Terra niet volmaakt te zijn, hier en daar een onvolmaaktheid hoort nu eenmaal bij het leven en maakt het voor de zanger een pak interessanter. “Op mijn nieuwe plaat staat trouwens een liedje dat ‘Onvolmaakt volmaakt’ heet. Stefaan Fernande heeft het nog geschreven, vlak voor hij stierf.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra