.
John Terra
zaterdag 30 juli 2022

John Terra dankbaar: “Maar ik had er meer kunnen uithalen”

Hij trok nooit naar het buitenland

Velen doen het hem niet na: een carrière van 53 jaar. Maar John Terra doet het toch maar. Hit als ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’ of ‘Is er een ander tussen jou en mij’ klinken bij iedereen bekend in de oren. Bovendien heeft Terra ook heel wat hits geschreven voor andere Vlaamse artiesten.

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s heeft John veel geluk gehad dat hij altijd is gesteund door zijn ouders in aanloop naar zijn carrière. Hij komt uit een muzikale familie en muziek is hem met de paplepel ingegeven.

“De broers van mijn moeder speelden in hetzelfde orkest. Dat was het beroemdste orkest van de Maaskant. Ze repeteerden bij mijn grootouders die naast ons woonden. Elke woensdag zat ik als kleine pagadder met een open mond naar die mannen te kijken. Die konden zingen”, glimlacht Terra in Primo.

In Vlaanderen is John een graag geziene zanger, en hij is blij dat hij het bij Vlaanderen heeft gehouden. Ook al had hij zeker meer uit zijn carrière kunnen halen.

“Maar ik had te weinig zelfvertrouwen om het over de grens te gaan zoeken. Nu ik 71 ben, besef ik dat ik meer uit mijn carrière had kunnen halen, maar ik worstelde met een ongelooflijk minderwaardigheidscomplex en daar heb ik al heel mijn leven mee af te rekenen gehad.”

Bio van John Terra

Meer Over:

John Terra