.
Johan Veugelers
maandag 29 augustus 2022

Johan Veugelers: “Mijn koffielied zorgde voor een prachtige zomer"

Onverwacht succesvolle verkoop van de ‘Johan Veugelers Koffie’!

De Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers mag nu al terugblikken op een meer dan geslaagde zomer. Naast een goedgevulde agenda met heel wat optredens, scoort Johan met zijn recentste single ‘Koffie Koffie Hier’. De originele koffiesong, die hij samen schreef met songwriter-producer Manfred Jongenelis en René Karst (‘Atje voor de sfeer’), komt deze week binnen in De Vlaamse Top 10 van MENT. In het verlengde is ook zijn eigen ‘Johan Veugelers Koffie’, die hij samen met de Aalsterse Koffiebranderij Wilmotte uitbracht, een succesverhaal. Johan Veugelers was één van de blikvangers op de Zomereditie van Het Schlagerfestival en op zondag 11 september 2022 staat hij om 15u00 met zijn Nostalgische Accordeon Topper- theatertournee in het Antwerpse TriArte. Voor dit concert zijn er nog tickets beschikbaar.

“Wat een zomer. Het is haast niet te geloven op hoeveel plekken we de voorbije maanden hebben opgetreden. Het was best pittig om voluit rond te springen met mijn accordeon tijdens de vele mooie, maar ontzettend warme dagen. Wie mij kent, weet dat ik mij altijd smijt. Je wil dus niet weten hoeveel liters zweet ik de voorbije weken ben verloren (lacht), maar elke druppel was het waard. Niet alleen qua optredens, maar ook muzikaal was het één van mijn mooiste en meest succesvolle zomers. ‘Koffie Koffie Hier’, mijn nieuwste single die ik samen met songwriter-producer Manfred Jongenelis en René Karst (‘Atje voor de sfeer’) net voor de start van de zomer heb uitgebracht, heeft het ontzettend goed gedaan. Deze week kom ik er mee binnen in De Vlaamse Top 10 van MENT. Het is de eerste keer dat me dit overkomt en ik ben erg benieuwd hoe het liedje de komende weken verder evolueert. Zowel mijn videoclip, maar ook de duoversie die ik met René Karst opnam in Diksmuide, komt bij de populaire muziekzender vaak voorbij. Het succes is een extra stimulans, maar ook een bevestiging dat we de juiste muzikale weg zijn ingeslagen. Laatst maakte een organisator na afloop van mijn optreden een mooi compliment: ‘Johan, zoals we jou bezig zagen, was dit precies de Vlaamse SNOLLEBOLLEKES. Zo hard hebben wij samen met het publiek ervan genoten.’ Voor zo’n mooie woorden en vergelijking kan je alleen maar dankbaar zijn.”

In de slipstream van ‘Koffie Koffie Hier’ bracht Johan Veugelers samen met de Aalsterse Koffiebranderij Wilmotte zijn eigen ‘Johan Veugelers Koffie’ op de markt. Het zwarte goud met een evenwichtige zuurtegraad, een toegankelijke branding en vooral een zoete, zachte afdronk, valt overduidelijk in de smaak. “Op de fanstand, maar ook online is de vraag naar de ‘Johan Veugelers Koffie’ ongezien groot. Net als de koffiebranderij zijn we zelf ook aangenaam verrast hoe succesvol én lekker deze koffie is”, zegt Johan Veugelers enthousiast.

Naast de vele succesvolle optredens, zoals op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in de Pop-Up Arena Middelkerke, kijkt Johan uit naar zondag 11 september 2022 wanneer hij om 15u00 in het Antwerpse TriArte zijn gloednieuwe Nostalgische Accordeon Toppers-theatershow speelt. “Tijdens de 2 uur durende voorstelling vertel ik graag hoe de liefde voor de accordeon is ontstaan. Alles begon bij mijn opa, maar de rest kom je dan te weten als je komt kijken (lacht). Ik neem het publiek mee in een muzikale rondreis. Op accordeon speel ik accordeontoppers van vroeger en nu. Het is een totaalbeleving die ik graag warm aanbeveel voor mensen die graag willen meezingen, inhaken, walsen en luisteren naar de mooie verhalen. Met een lach en een traan weet ik zeker dat mensen hier enorm gaan van genieten”, zegt Johan Veugelers enthousiast.