You are here

Johan Verstreken zit al wekenlang vast in Spanje

09/04/2020 07:20-

Presentator kan nog steeds niet naar h uis.

Dikke pech voor Johan Verstreken, de presentator zit bijna een maand vast in Spanje. Niet in de gevangenis, maar wel in lockdown. De afgelopen weken volgde Johan Verstreken de media vanuit het verre Spanje. Net zoals hier zorgt corona ervoor dat mensen niet meer buiten mogen. Wij klagen hier steen en been, maar in Spanje zijn de maatregelen veel strenger en liggen de boetes een pak hoger. In Spanje mag je als het ware niet meer buiten en zijn zelfs de stranden gesloten.

Johan Verstreken zit goed in Spanje, hij heeft er een huis en een tuin en kan daar ook genieten van het mooie weer. "Verhongeren doe ik hier op mijn Spaanse heuvel niet. Vorige week heb ik even aan ruilhandel gedaan, met met mijn buurvrouw die zo’n 400 meter verderop in “el campo”, zeg maar de boerenbuiten woont", lacht de presentator. En die ruilhandel gebeurde met iets wat in België echt wel populair is: "Een zak Chocotofs (kennen ze hier in Andalusië niet) geruild voor eieren, sla, tomaten & “habas” reuze melkbonen (een delicatesse)", gaat Johan Verstreken verder.

Oostendenaar Johan Verstreken is van mening dat de Spanjaarden plichtsbewuster zijn dan de Vlamingen. "In Spanje zijn de corona-lockdown-maatregelen veel strenger. De laatste 4 weken heb ik slechts één keer 10 minuutjes met buurvrouw aan het hek gesproken. Voor de rest ben ik maar twee keer naar de dichtstbijzijnde winkel gereden, waar maar 3 mensen waren. Ik heb een beetje dat kluizenaarsgevoel, maar gelukkig geniet ik van de gezonde lucht, internet (als de satellietverbinding werkt) en TV."

Het is duidelijk: Johan Verstreken ziet goed op zijn berg.

Meer nieuws over:

Johan Verstreken

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling

Johan Verstreken - Oostende - 12/10/2015

De Zondagsclub

Johan Verstreken - Pittem - 17/07/2005

Gerelateerde bio's: