.
Johan Verminnen
zondag 9 juni 2024

Johan Verminnen: “Je was beter loodgieter geworden” 

Hij was er niet mee akkoord 

Johan Verminnen is altijd opgegroeid in een warm nest met een vader die vooral heel sociaal geëngageerd was en van actie hield en een moeder die er alles aan deed om de familie bijeen te houden.

De zanger lijkt op zijn vader en moeder. Het ‘doen’ heeft hij van zijn vader, maar hij heeft ook de inborst van zijn moeder meegekregen.

“Met zeven aan tafel was het een eenvoudig bestaan, met één grote regel: we moesten voor elkaar zorgen. Dat is ten dele gebeurd, ik heb een hechte familie met heel verschillende mensen, want ik was niet het enige buitenbeentje.”, blikt Johan terug in Dag Allemaal.

De moeder van Johan schrok niet toen haar zoon zei dat hij graag met muziek wou verder gaan. Zijn vader daarentegen was niet helemaal akkoord met die keuze.

“Je was beter loodgieter geworden. Da's een stabiel beroep.' Hij sprak nooit lovend over mij als ik erbij was, maar misschien deed hij dat wel op café. Ach, het was een andere tijd, mensen toonden toen zelden hun affectie. Vroeger zei men veel te weinig 'Ik zie u graag'.”