.
Johan Verminnen
zaterdag 15 april 2023

Johan Verminnen: “Een tijdperk wordt definitief afgesloten”

Hij schreef hem een brief

Je moet in Vlaanderen al goed zoeken naar iemand die één kwaad woord zou kunnen zeggen over Will Tura. De zanger wordt op handen gedragen en iedereen koestert een enorme bewondering voor de man.

Ook Johan Verminnen. Hij is Will erg dankbaar, want het is mede dankzij hem dat Johan een carrière heeft kunnen uitbouwen.

“Meer dan vijftig jaar geleden belde hij me in de greenroom van het Amerikaans theater, waar ik in een tv-show van Louis Neefs optrad. Hij heeft me aanbevolen bij zijn producer Jean Kluger. Toen is alles begonnen voor mij”, blikt Johan terug in Dag Allemaal.

Iedereen is het er over eens: Will is de enige superster die Vlaanderen heeft gekend. Iemand die altijd klaarstond voor zijn fans, tot uren na het optreden. Elke artiest in dit land is schatplichtig aan hem.

“Ik heb op mijn site een brief aan hem gepost. Net zoals toen hij tachtig werd. Ik heb die brief toen ook naar hem thuis gestuurd; Hij reageerde ontroerd. Het lijkt of een tijdperk definitief afgesloten wordt, alsof er een voor en een na Will Tura is. Voor een artiest is het moeilijk afscheid nemen, vele onnodige comebacks bewijzen dat. Maar Will zal niet in de val trappen. Daarvoor is hij te professioneel.”