.
News Image

JOE fm en DreamLand maken 8.000 kinderen blij met S.O.S. Speelgoed

Hartverwarmend: 300 palletten speelgoed voor kansarme kinderen.

Voor het derde jaar op rij zamelden JOE fm en DreamLand speelgoed in voor kansarme kinderen in België met de actie S.O.S. Speelgoed. De voorbije weken kon iedereen terecht in een DreamLand-winkel om tweedehands speelgoed binnen te brengen en trokken de JOE-dj's de baan op om speelgoed op te halen.

Dat S.O.S. Speelgoed stilaan een begrip begint te worden deze tijd van het jaar, is duidelijk te zien aan de hoeveelheid speelgoed die dit jaar werd opgehaald. In totaal werd maar liefst 1.500m² speelgoed ingezameld, wat neerkomt op 300 volle palletten. JOE-dj's Leen Demaré en Raf Van Brussel presenteerden vanavond de grote Slotshow, tussen al dat ingezamelde speelgoed.

Leen Demaré: 'Er werd dit jaar nog meer ingezameld dan vorig jaar. Dat overtreft alle verwachtingen. We hebben het even uitgerekend en dat betekent dat we daarmee maar liefst 8.000 kinderen gelukkig kunnen maken. Allemaal dankzij de luisteraars en iedereen die speelgoed gedoneerd heeft. Fantastisch!'

Het speelgoed wordt verdeeld over een 30-tal goede doelen. Zij zorgen er op hun beurt voor dat alles goed terechtkomt bij kansarme kinderen in België. Zo krijgt het speelgoed een betere bestemming dan de vele zolderkamers waar het vaak wordt weggeborgen en dan vergeten wordt.