.
Jo Vally
donderdag 9 februari 2023

Jo Vally: “Ik weet niet wat ik het ergste zou vinden”

Hij gaat nog eventjes door

Vlak voor de feestdagen kreeg Jo Vally een stevige wake-up call. Hij belandde in het ziekenhuis met een maagzweer en moet stress ten allen tijde proberen vermijden.

“Voor iemand met een perfectionistische ingesteldheid, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is die maagzweer een alarmsignaal die ik niet mag negeren. Nu kom ik er misschien goed vanaf, maar de volgende keer misschien niet”, zegt Jo in Primo.

Jo heeft over het hele voorval niks verteld aan zijn moeder, zodat zij zich niet ongerust zou maken. De vrouw is 90 jaar en kan elke vorm van stress missen. Ze mag dan wel 90 zijn en nog erg kranig, je zoon in het ziekenhuis zien belanden, dat maak je liever niet mee.

“Ik weet niet wat ik het ergst zou vinden: mentaal of fysiek aftakelen. Zo lang mijn gezondheid het toelaat, wil ik blijven zingen. En de dag dat ik niet meer zelfstandig het podium op geraak, dan ga ik in de politiek. Ik wil in de laatste fase van mijn leven, niemand tot last zijn.”

Jo hoopt dat zijn moeder 100 jaar wordt, al weet je natuurlijk nooit. “Maar als ze toch vroeger zou sterven, en dat heb ik haar al gevraagd, dan wil ik dat ze mij ‘van aan de andere kant’ een teken geeft. Al is het in een droom, maar ik zou graag hebben dat ze mij laat weten dat ik niet bang moet zijn, want dat het in het hiernamaals ook goed is.”

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally