.
Jo Vally
vrijdag 3 februari 2023

Jo Vally: “Ik heb het haar pas nadien verteld”

Hij werd opgenomen in het ziekenhuis

Jo Vally was 24 toen hij het ouderlijke huis verliet. Het liefst van al was hij nog wat langer thuis blijven wonen, maar Jo ging trouwen met Marcella en daar hoort samenwonen natuurlijk bij.

“Ik kende Marcella al sinds mijn zestiende. We hadden een knipperlichtrelatie. Als het ‘af’ was, ging ik soms terug even thuiswonen. Tot het weer ‘aan’ was. Ik vind het jammer dat, toen ik jong was, het normaal was om je lief onder de kerktoren te zoeken. Voor de jeugd van tegenwoordig is de wereld een dorp geworden. Als ze 15 zijn, gaan ze alleen op vakantie naar een ander continent. Een lief zoeken is dus een andere zaak geworden”, vertelt Jo in Primo.

Vlak voor de feestdagen werd Jo opgenomen in het ziekenhuis, iets wat hij wijselijk heeft verzwegen voor zijn moeder, zodat ze zich niet ongerust zou maken.

“Ik heb het haar pas verteld toen ik weer thuis was. En dan was ze nog erg ongerust. Ze vreesde dat ik bepaalde dingen verzweeg. Maar het was ook een wake-up call voor mij. Ik weet nu dat een goede gezondheid je hoogste goed is.”

Jo lag onwel in bed en ging er vanuit dat het allemaal zou overgaan. Maar het werd steeds erger. “IK kreeg een middeltje van de dokter en als het niet beter werd na 2 uur, moest ik meteen naar de spoed. Dat was spannend want enkele dagen later had ik mijn eerste kerstconcert. En ik heb nog niet één keer verstek gegeven. Ik heb uiteindelijk een paardenmiddel gekregen om toch maar te kunnen zingen. Iets wat ze deden op mijn eigen risico.”

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally