.
Jo Vally
zondag 18 december 2022

Jo Vally: “Hij heeft een palmares om u tegen te zeggen”

Dat vindt hij een goed idee

Wie wordt de opvolger van Roberto Martinez. Dat is een vraag die bij veel Belgen en dan vooral voetbalsupporters lijkt te heersen. Nadat Roberto Martinez de Rode Duivels verliet gaan zij op zoek naar een waardige vervanger.

Als het van zanger Jo Vally afhangt, wordt dat zonder twijfel Michel Preud’homme. Al heeft hij de naam van Hein Vanhaezebrouck ook al horen vallen.

“Die zou dat ook kunnen, maar hij gaf al te kennen dat hij goed zit bij AA Gent. Dus misschien is Michel de geknipte figuur. Perfect tweetalig, een palmares om u tegen te zeggen, autoriteit en hij kan een ploeg bij elkaar brengen. Want vooral dat zullen we de komende jaren nodig hebben.”

Pat Claesen heeft dan weer en andere mening over wie Martinez mag vervangen bij de duivels. Voor hem is het meer dan duidelijk: Philippe Clement.

Clement was coach van KRC Genk van 2017 tot 2019 en bezorgde Genk en Brugge eveneens de landstitel. Maar om Clement te overtuigen, dat is een andere zaak. Hij zit goed waar hij nu zit, in Monaco. De kans dat hij liever nog een paar jaar wacht, is dan ook bestaande.

Download onze app voor Android of iOS