.
Jo Vally
vrijdag 17 juni 2022

Jo Vally: “Het is niet meer wat het geweest is”

Sommige artiesten hebben geluk

1 juli komt steeds dichter en dichter en dat wil dus ook zeggen dat de opnames van 'Tien Om Te Zien' steeds dichter en dichter komen. Heel wat artiesten hopen enorm op een uitnodiging voor Vlaanderens populairste muziekprogramma, en ook de oude garde hoopt dat er aan hen gedacht wordt.

Voor Vlaamse sterren als Niels Destadsbader, Koen Wauters en Metejoor is het bijna vanzelfsprekend dat ze op het podium van 'Tien Om Te Zien' zullen staan en dat ze een plaat mogen opnemen. Maar voor artiesten als Jo Vally ligt het toch anders.

“Nu is het een publiek geheim dat we vaak ons album zelf moeten bekostigen. Het medialandschap is totaal veranderd. De muziekverkoop, en dat geld voor veel Vlaamse artiesten, is niet meer wat die is geweest. Alleen als je het gezicht van een tv-zender bent, ligt dat anders”, zucht Jo in Tv Familie.

Toch neemt Jo het Niels, Metejoor en andere sterren niet kwalijk dat ze van het succes profiteren. “Die hebben nu eenmaal een grote machine achter zich. Je kan het hen niet kwalijk nemen. Maar als jij het enkel moet doen met airplay op de radio en inkomsten via streaming… krijg het dan financieel maar rond, hé.”

Jo kende bijzonder succesvolle tijden tijdens de gouden jaren van 'Tien Om Te Zien'. “Ik heb van verschillende cd’s toen zo’n 175.000 exemplaren verkocht. Daar kunnen Vlaamse artiesten nu alleen maar van dromen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally