.
Jo Vally
woensdag 24 juni 2020

Jo Vally heeft plannen voor volgende maand

Hij wil mini-concerten geven vanuit zijn tuin.


Jo Vally treedt elke zaterdagavond online op voor zijn fans. Door de vele mails die hij ontving, is hij begonnen aan dat 'online-avontuur', zei de zanger in het weekblad Primo. Hiervoor spaarde hij kosten noch moeite. Met zijn technieker Joost was hij een paar dagen zoet met de installatie van een kleine studio. De zanger schafte zich een smartphone aan die hij gebruikt als camera, waarmee de muziek die de kijkers thuis ontvangen even goed zou klinken dan op een cd. Er komen naar verluidt twee lijnen bij Jo binnen, één voor de muziek en één voor zijn stem, wat voor een uniek geluid zorgt. Op donderdavond mogen Jo's fans een verzoek indienen voor nummers met een speciale betekenis. Daar kruipt volgens Jo Vally allemaal veel tijd in, omdat hij soms ook nog op zoek moet gaan naar oude nummers waarvan hij de muziekbanden moet gaan zoeken. Jo is dan zowel regisseur, technieker als programmaleider van zijn eigen programma op zaterdagavond. Het is live on tape, de muziek staat op de band, maar ik zing dus echt gaf de zanger nog mee.



De zanger uit Meise is van plan om die optredens te blijven doen, maar vanaf begin juli gaat hij in de tuin van zijn bureau mini-concerten geven. Omdat je dan festiviteiten van maximum 200 mensen mag organiseren, zolang je de afstandsregels respecteert kwam hij op dit bijzondere idee. In Jo's geval betekent dit, dat hij zo'n 20 mensen kan uitnodigen. Hij is nog aan het uitdokteren hoe hij dat allemaal gaat op poten zetten. Jo zou dan optreden op zijn terras, terwijl de genodigden kunnen toekijken. Hij hoopt dan vooral op mooi weer. Vanaf volgende maand zal Jo Vally weer enkele gewone optredens kunnen doen, nu de maatregelen toch wat worden versoepeld.



Je leest deze week in Primo nog veel meer over Jo Vally. Hij heeft het o.a. nog over zijn halve latrelatie in de lockdown én over de politiek.



(Nico Vanaken)

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally