.
Jo Vally
zondag 12 februari 2023

Jo Vally: “Dat ligt nog altijd serieus op mijn lever”

Hij kan het maar niet verteren

Zanger Jo Vally hoopt ooit zo oud te mogen worden als zijn moeder. Zij is 90 jaar geworden en lijkt rustig op te gaan naar de 100. Vally zou tekenen om ook zo goed oud te mogen worden.

Zelf is Jo 65 jaar en denkt hij er wel eens over na dat het nu nog de moment is om wat te profiteren van het leven. Hij heeft er al een mooie carrière opzitten en is dankbaar voor alles wat hij heeft mogen doen.

“Ik was de eerste Vlaamse artiest die het Sportpaleis vulde, ik heb nummer 1-hits gehad en verschillende gouden en platina platen… maar stilaan voel ik de hete adem van de jonge garde in mijn nek, wat moet zijn natuurlijk. Dat er nu een nieuwe generatie klaarstaat, is top. En we hebben veel talent in Vlaanderen”, zegt Jo in Primo.

Maar toch is er iets belangrijk dat op de zanger zijn lever ligt. “Dat is dat gevestigde waarden in ons land nauwelijks nog opgepikt worden door radiozenders en tv-stations. In onze buurlanden worden artiesten met een lange staat van dienst wel op handen gedragen. Het enige dat ik vraag is een beetje meer erkenning van de media. Voor alle artiesten van mijn generatie.”

Jo heeft nog steeds heel veel ambitie, maar het is al een pak minder dan vroeger. “Ik hoef niet meer elke wedstrijd de man van de match te zijn, maar ik vind het nog altijd fijn om in eerste klasse te voetballen. Daarom vind ik het ook zo tof dat Margriet Hermans op haar 68ste Zomerhit heeft gewonnen. Het bewijs dat de gouden generatie, die nog de hoogdagen van ‘Tien Om Te Zien’ heeft meegemaakt, niet dood is.

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally