.
Jo Vally
maandag 6 februari 2023

Jo Vally: “Daar zat ik dan in mijn peignoir”

Hij moest opgenomen worden in het ziekenhuis

Vlak voor de kerstdagen kwam Jo Vally in het ziekenhuis terecht. Hij voelde zich niet lekker en kreeg een paardenmiddel om er weer tegen te kunnen. Jo had immers enkele dagen later een kerstconcert gepland staan en dat weigerde hij af te zeggen.

“Ik kan het de mensen van de organisatie toch niet aandoen om mijn kat te sturen naar mijn eigen kerstconcert. Tot mijn dochter Carmen opmerkte dat ik eruit zag als een levend lijk”, begint Jo in Primo.

Carmen deed Jo uit zijn bed komen, en dat lukte maar moeizaam. Hij kon niet meer op zijn benen staan en viel gewoon omver. “Ik was zo zwak, niet te doen. En ik ervoer een hevige pijn op mijn borst. Carmen heeft dan de ziekenwagen gebeld en vlak voor die er was heb ik nog moeten overgeven.”

AL heel snel hadden ze in het ziekenhuis door dat ze Jo Vally hadden binnengekregen op de spoedafdeling, iets waarvan Jo had gehoopt dat het niet zou gebeuren.

“Daar zat ik dan te vergaan van de pijn in mijn peignoir. Ik kreeg een baxter, er werd bloed getrokken en röntgenfoto’s gemaakt. De volgende ochtend kreeg ik een sedatie en werd er met een camera in mijn maag gekeken. Zo zagen ze al snel wat er aan de hand was: een maagzweer die een bloedvat beschadigd had.”

Bio van Jo Vally

Meer Over:

Jo Vally