.
Jo Vally
maandag 26 juli 2021

Jo Vally betaalt 35.000 euro voor nieuwe cd

Zanger brak zelf met zijn platenfirma.

Jarenlang werd als het ware alles voor Jo Vally gedaan. Zijn platenfirma betaalde meer dan 30 jaar alle rekeningen, maar dat is niet langer zo. Jo Vally besloot een tijdje geleden het contract met zijn platenfirma niet te verlengen.

Cd’s verkopen? Dat is bijna verleden tijd, zeker niet via de traditionele kanalen. Cd-winkels zijn er nog amper, ga maar eens bij Media Markt of Makro kijken hoe ook daar het aanbod cd’s gedaald is. Platenfirma’s verkopen bijna geen cd’s meer, dat is een feit. “In de jaren 90 verkocht ik 175.000 exemplaren van sommige albums. Cijfers waar ik nu zelf van duizel”, geeft Jo Vally in Het Laatste Nieuws toe. Als je vandaag de dag nog 10% van dat aantal haalt, dan is er sprake van een waanzinnige verkoop.

“Vandaag ligt de cd-verkoop zo goed als plat. Het gaat niet slecht met de Vlaamse showbizz, maar superslecht. Bij CNR is men aan een grote kuis bezig en heeft men sommige artiesten al bedankt. Mijn platenbaas zei me dat hij deze zomer zal moeten beslissen wat er met de rest van de Vlaamse artiesten in zijn stal nog zal gebeuren. Op die evaluatie ging ik niet wachten”, gaat Jo Vally verder.

Wie ‘De weg naar mijn geluk, de nieuwe cd van Jo Vally in huis wil halen, kan die bij de optredens van Jo Vally aanschaffen, of klik hier en bestel ‘m online.