.
Jo Hens in aflevering 7210 van Familie
woensdag 22 november 2023

Jo Hens: “Je moet altijd opletten wat je doet”

Zeker als acteur

Het is altijd leuk wanneer je als acteur mensen een avond kunt bezorgen waarbij ze al hun zorgen even kunnen vergeten. Dat is bij ‘Mannen met hakken’ niet anders. Maar er zit ook een boodschap in het verhaal, eentje die niet vergeten mag worden.

“In deze woke tijden moet je natuurlijk wat opletten. Maar wat wij vertellen is een verhaal over cafévrienden die wekelijks bij elkaar komen om te pokeren. En dan blijkt één van hen op mannen te vallen. Hun wereld staat even stil. Bovendien blijkt hij een relatie te hebben met een dragqueen. De kameraden krijgen zo met emotionele uitdagingen te maken die hun vriendschap op de helling zetten”, zegt Jo Hens in Primo.

Jo Hens speelt naast Bart van Avermaet en andere acteurs één van de hoofdrollen. In Primo vertellen de mannen hun kijk op genderidentiteit.

“In de televisie- en theaterwereld werken heel wat holebi's. Dus ik denk dat wij sowieso luchtiger omgaan met alle aspecten van LGBTQ+. Als mijn dochter morgen met een meisje thuiskomt, zou ik daar geen probleem mee hebben. Maar ik zou wellicht toch even moeten slikken”, zegt Bart.

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens