.
Jo Hens
zaterdag 15 oktober 2022

Jo Hens: “Het was tof om te spelen”

Het is een spannende verhaallijn geworden

Het gaat van kwaad naar erger met Niko in ‘Familie’. Na zijn bijna-doodervaring gaat Niko op zoek naar zijn grenzen en die gaan ver, veelt e ver. Hij waagt zich nu ook aan illegaal kooivechten. En dat is niet naar de zien van zijn vrouw Mieke.

Hoe het afloopt met Niko, daarvoor moet je naar ‘Familie’ kijken. Maar acteur Jo Hens weet in ieder geval goed hoe hij moet boksen. Hij begon voor zijn verhaallijn in de soap zelf te boksen, maar is daar sinds een tijdje mee gestopt.

“Begin dit jaar ben ik keihard beginnen trainen, omdat ik vond dat het er geloofwaardig moest uitzien. Maar na de opnames van de seizoensfinale heb ik dat boksen zachtjesaan afgebouwd. Ik vind het wel nog een zalige sport en ik ga het zeker nog eens oppikken.”

Maar als kooivechter zullen we Jo Hens gelukkig nooit aan het werk zien. “Het was zeker tof om eens te spelen en ook de problematiek waar Niko mee worstelt is boeiend om te vertellen. Niko is een stoere gast en die spirituele ervaring die hij beleefde, past niet bij zijn imago. Hij begrijpt ook zelf niet wat hij precies heeft meegemaakt…”

Naast sporten heeft Jo ook een nieuwe gezondere levensstijl aangemeten. Al moet hij bekennen dat het niet altijd zo goed lukt. “Ik ben pas op reis geweest naar het zuiden van Frankrijk. Ik moet dus ook eerlijk toegeven dat ik wat aan het slabakken ben. Maar ik probeer de draad weer op te pakken.”

Bio van Jo Hens

Meer Over:

Jo Hens