.
Jo De Poorter
zaterdag 4 februari 2023

Jo De Poorter: “Ze is blond en ziet er goed uit”

Ze is het voorbeeld van de perfecte koningin

Jo De Poorter heeft een nieuw boek uit naar aanleiding van de 50ste verjaardag van onze koningin Mathilde. Daarin bespreekt hij niet alleen de macht van onze huidige koningin, maar ook die van al haar voorgangers.

Mathilde is erg geliefd door de Belgen en wordt af en toe wel eens vergelijken met prinses Diana een aantal jaar geleden. En dat is voor Jo geen gekke vergelijking.

“Mathilde vangt het licht. Dat heeft te maken met het feit dat ze een grote vrouw is, net als Diana indertijd. Ze is ook blond en ze ziet er goed uit. En niet onbelangrijk: ze kleedt zich als een koningin”, zegt hij in Humo.

Ook haar achtergrond als psychologe zorgt voor heel wat positieve kwaliteiten. Zo zorgt ze er steeds voor dat ze overal mensen op hun gemak kan stellen. En dat is dan weer iets dat Filip niet heeft. Hij heeft wel een enorme toewijding en werklust.

“Door hard te werken wordt hij meer au sérieux genomen als koning. Dat is Mathildes verdienste, zegt Filip. ‘Zij heeft me in mijn kracht gebracht.’ Bovendien heeft ze, met het voortbrengen van vier troonopvolgers, die ze naar haar beeld en gelijkenis heeft gekneed, de voortzetting van de monarchie verzekerd.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter