.
Jo De Poorter
zondag 12 februari 2023

Jo De Poorter: “Niet voor herhaling vatbaar”

En dat is volledig te begrijpen

De voorbije jaren is er heel wat te doen geweest rond prinses Delphine Boël. Het heeft eventjes geduurd voor ze erkend werd als buitenechtelijke dochter van Albert II en ook nog eens werd opgenomen in de koninklijke familie.

Koningin Mathilde had het er ontzettend moeilijk mee om Delphine op te nemen in de familie. En het is nog maar de vraag hoe Mathilde de situatie nu ziet. Een tijdje geleden hebben Albert, Paola en Delphine een kennismakingsbezoek gehad en daarvan werd een nu al iconische foto gemaakt.

“Ik denk niet dat dat bezoek voor herhaling vatbaar is. Je kunt het sentiment van koningin Paola wel begrijpen, dat ze als 85-jarige vrouw niet meer elke dag wil geconfronteerd worden met een fout uit het verleden van haar man. Is dat leuk voor Delphine? Nee, maar ik kan ook het standpunt van Mathilde begrijpen als ze zou zeggen: ‘We moeten Delphine niet te dicht aanhalen: op een DNA-dingetje na is ze niet met ons verbonden”, klinkt het bij Jo De Poorter in Humo.

Mathilde weet waarmee ze bezig is, en doet haar taak als koningin uitstekend. In tegenstelling tot Paola wil zij wel graag met ‘Majesteit’ aangesproken worden.

“Paolo vond ‘Mevrouw’ meer dan voldoende. Mathilde heeft de klok teruggedraaid. Ik vermoed omdat je de functie niet los kunt zien van de persoon: de kroon hangt altijd boven je hoofd. Mathilde is de eerste vrouw aan het hof: dat moet uit alles blijken, ook uit hoe ze wordt aangesproken. Maar, laat daar geen misverstand over bestaan, zo zijn ze bijna allemaal.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter