.
Jo De Poorter
vrijdag 4 november 2022

Jo De Poorter: “Die zal er heel het land moeten bijnemen”

Elisabeth heeft nog geen vriend

Enkele weken geleden moesten we afscheid nemen van queen Elizabeth II. Een queen waar elk land naar opkeek en waar niemand iets slechts over kon zeggen. Ook royalty-watcher Jo De Poorter niet.

“Elizabeth II had een feilloos gevoel voor timing en dat is een van de sleutels van koninklijk succes. Onze koning Albert I kwam als een held uit WO I, terwijl Leopold II zijn troon kwijt speelde door in België te blijven tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dan nog onaangekondigd en zonder toelating trouwen met Lilian Baels”, zegt Jo in Dag Allemaal.

Ons land wacht in elk geval in spanning af tot wanneer Elisabeth de troon zal mogen bestijgen. De harten van Vlaanderen heeft ze ondertussen wel veroverd, maar op liefdesvlak is haar dat tot op heden nog niet gelukt.

“Wie met haar wil trouwen zal er een heel land moeten bijnemen. Een bijzonder complex land bovendien. Een toekomstige partner zal ook op de rooster worden gelegd door Filip en Mathilde. En als die strenge jury iemand afkeurt, zal Elisabeth een einde maken aan haar verkering, vermoed ik.”

En dat is toch helemaal anders dan de Nederlandse prinses Amalia. Als zij zou moeten kiezen tussen de liefde of het koningschap, dan is haar keuze snel gemaakt. “Maar Elisabeth gaat dat nooit doen. Zij is van in de wieg gemarineerd in plichtsbesef.”

Download onze app voor Android of iOS