.
Jo De Poorter
woensdag 8 februari 2023

Jo De Poorter: “Dat had in een vingerknip opgelost kunnen zijn”

Ze lieten het lang aanslepen

Koningin Mathilde is 50 geworden en dat is overal goed gevierd. België is dol op hun koningin en is ook erg geïnteresseerd in het leven dat Mathilde leidt. Wie daar alles over weet is Jo De Poorter. Hij is net zoals heel België dol op onze koningin.

“Mathilde rijdt als koningin een foutloos parcours. Toen ze in 2014 Rode Duivel Divock Origi complimenteerde met een doelpunt dat Lukaku had gemaakt, ben ik er zeker van dat ze dat heel erg zal gevonden hebben. Net als Filip is ze doodsbenauwd om fouten te maken”, zegt Jo in Humo.

Het hele koningshuis is altijd bang geweest om fouten te maken, en ook al zou hen dat nog groter maken dan ze nu al zijn, het is een werkpuntje van de hele familie.

“Neem nu de kwestie Delphine van Saksen-Coburg. Dat had in een vingerknip opgelost kunnen zijn, als Albert II ‘Et Alors?’ had gezegd. Maar nee, de kwestie is pas na zeven jaar voor de rechtbank beslecht.”

Mathilde was niet meteen erg blij met de komst van Delphine, zo schrijft Jo in zijn boek. Zo zou ze het volgende hebben gezegd: ‘Celle par qui le scandale arrive’. “Dat heeft Mathilde zich in huiselijke kring laten ontvallen, hoor ik. IN alle koninklijke families heb je een strikte rangorde. Mathilde noemen we misschien wel koningin, maar dat is een titel uit courtoisie. Ze is een gemaakte koningin. En dan verschijnt plots Delphine op het toneel, een geboren prinses: ze is de dochter van een koning.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter