.
News Image

Jo De Meyere in het theater

Jo De Meyere, Leah Thys en Guillaume Devos op tournee.


Op 27 september gaat het langverwachte Een Oscar Voor Emily in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater. Het wordt meteen hét paradepaardje in het 60ste werkingsjaar van het Fakkelteater. Regisseur Jan Verbist begeleidt op dit ogenblik zijn cast met topacteurs Jo De Meyere, Leah Thys en Guillaume Devos in deze rechte lijn tot aan de première. Deze voorstelling is van de hand van Folker Bohnet en Alexander Alexy en wordt voor het eerst in Vlaanderen op de planken gebracht. Er volgt een lange reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen en een tour doorheen de Vlaamse CC's.



Emily en Henry, twee oudere acteurs, zijn 45 jaar getrouwd. In hun bescheiden appartement, in een buitenwijk van Los Angeles, bereiden ze zich voor op 'de nacht der nachten': de jaarlijkse Oscaruitreiking. Beide hopen ze op een passende erkenning voor hun werk: een oeuvreprijs. Ze brengen de dag voor de uitreiking nerveus door. Ze halen herinneringen op, bekvechten, citeren Shakespeare en Goethe en discussiëren over hun garderobe. Tot Jeff verschijnt.... Jeff werkt bij de mobiele lunchservice en brengt hun maaltijden, maar voor Emily en Henry is hij dé ideale toeschouwer voor al hun verhalen.



Praktische info:

Een Oscar Voor Emily met Jo De Meyere – Leah Thys – Guillaume Devos

Van Fakkelteater vzw – regie Jan Verbist – auteurs Folker Bohnet en Alexander Alexy

Deze voorstelling speelt van 24 september tot en met 1 november ruim 21 voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkelteater.

Nadien gaat deze voorstelling op toernee doorheen Vlaanderen. De volledige speellijst vindt men op http://huubcolla.be/fakkelteater.htm



Tickets zijn te reserveren via www.fakkelteater.be . Tickets zijn er al vanaf 26 Euro. Er zijn ook VIP-pakketjes aan 36 Euro.

De tickets kunnen ook telefonisch besteld worden. Voor de voorstellingen in het Fakkelteater te Antwerpen op 070 246 036


Bio van Jo De Meyere

Meer Over:

Jo De Meyere

Bio van Leah Thys en Guillaume Devos