.
Jits Van Belle in Familie
vrijdag 22 januari 2021

Jits Van Belle over afscheid aan Familie: “dit is een kutsituatie”

"Nooit de kans gehad om open te bloeien..."

Jits Van Belle wordt volgende maand nog één keer op de set van Familie verwacht. Nadien neemt de actrice definitief afscheid van haar personage Robyn. In Primo noemt Jits Van Belle het een ‘kutsituatie’.

“Op dit moment ben ik ‘werkzoekende’. Dat is eigenlijk een mooi woord voor… kutsituatie”, geeft de actrice toe in het weekblad. In volle coronacrisis je vast inkomen verliezen als actrice is allerminst een ideale situatie.

Jits Van Belle neemt ook met spijt in het hart afscheid van haar collega’s op de set van Familie. En ook dat valt haar zwaar nu ze niemand mag knuffelen of niet mag trakteren met taart. Volgens de actrice was het verhaal van ‘Robyn’ ook nog niet geschreven…

“Jammer eigenlijk. Want ik heb altijd het gevoel gehad dat het beste van mijn personage nog moest komen. Naar mijn bescheiden mening heeft Robyn nooit de kansen gehad die ze verdiende om open te bloeien”, verduidelijkt Jits Van Belle haar standpunt in Primo.

“Mijn speelveld beperkte zich tot het gezin van Benny en dat is denk ik een gemiste kans. Dat was niet alleen mijn mening, maar ook die van kijkers én collega’s”, neemt Jits Van Belle met een wrang gevoel afscheid van ‘Robyn’.