.
Jits Van Belle in Familie
dinsdag 5 december 2023

Jits Van Belle: “Ik vind dat best sexy”

Ze omarmt ze met plezier

Wanneer actrices ouder worden, is het niet altijd even makkelijk om aan een job te geraken. Heel wat actrices vallen zonder werk eenmaal een bepaalde leeftijd gepasseerd en dat vinden ze heel erg jammer.

Jits Van Belle heeft geluk dat ze aan de slag kon bij ‘De Buurtpolitie’, want ook voor haar liggen de rollen niet voor het grijpen. Dat ze al wat ouder is, heeft haar daardoor een beetje een dubbel gevoel.

“Je wordt tijdens je leven verschillende keren met een coup de vieux geconfronteerd. Ik heb al gehad dat ik in de spiegel keek en er plots ouder uitzag dan nauwelijks twee maanden ervoor. Of je komt tot de conclusie dat je een minder strakke hals hebt waardoor je bepaalde outfits minder snel zal kiezen. Van de ene op de andere dag kunnen zich ook denkrimpels voor eeuwig op je voorhoofd vestigen, waardoor je ouder oogt. Maar ik ben ook actief in het theater en daar is men minder gefocust op die eeuwige jeugd. Zo speel ik in de komedie 'Ernst & Vermaak' bijvoorbeeld een oudere dame met een pruik en een mottige rok”, lacht ze in Primo.

Rimpels, het hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Maar toch hebben heel wat mensen moeilijk om deze te omarmen.

“Ik vind rimpels best sexy, ja. Heel oude mensen vind ik vaak prachtig. Overigens heb ik nog niet aan mijn lijf laten sleutelen bij de plastisch chirurg en ben ik dat ook niet van plan. Natuurlijke schoonheid is het mooiste wat er bestaat. Neem nu Pamela Anderson van 'Baywatch'. Ze is nu 56 en werd onlangs geprezen voor haar make-uploze look op de Paris Fashion Week. Knap, maar eigenlijk zou het niet eens een onderwerp moeten zijn, hé.”

Bio van Jits Van Belle

Meer Over:

Jits Van Belle