.
Jits Van Belle in Familie
zaterdag 2 december 2023

Jits Van Belle: “Dan krijg ik mijn carrièreboost”

Ze wacht op de rol van haar leven

Jits Van Belle heeft al veel rollen mogen spelen. Zo was ze onder meer te zien in ‘Emma’ en ‘Familie’. , Maar de rol van Becky in ‘De Buurtpolitie’ is toch wel een stevige uitdaging voor Jits.

“Enerzijds is het een uitdaging dat ik weinig of geen tegenspelers heb. Als dispatcher moet ik veel telefoongesprekken inblikken zonder dat ik daadwerkelijk iemand aan de andere kant van de lijn hoor. Het tegenspel wordt meestal pas tijdens de montage toegevoegd, wat betekent dat het mijn creativiteit is die de interactie moet invullen. Dat vergt opperste concentratie. Ook al omdat de opnames vooruit moeten gaan. We hebben geen tijd om vijf keer te repeteren. Anderzijds gebruikt mijn personage een specifiek jargon. Een APN-camera, CCTV-beelden, het NAVO-spellingsalfabet. Niet altijd evident”, zegt ze in Primo.

Vrouwen die al wat ouder zijn, hebben vaak moeite om nog een rol te kunnen strikken. Dat gevoel heeft Jits soms ook.

“ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een carrièreboost zal krijgen wanneer ik een bomma ben. Dat komt vooral omdat ik een heel grappige en theatrale oma had. Ergens reken ik er dus op dat ik in de herfst van mijn leven een rol zoals die van Hyacinth Bucket in de schoot geworpen zal krijgen. Dat zou zo tof zijn!”

Bio van Jits Van Belle

Meer Over:

Jits Van Belle