.
Jimmy Frey
zaterdag 31 december 2022

Jimmy Frey: “Zonder hen was me dat niet gelukt”

Hij kreeg veel steun van hen

Voor Jimmy Frey zal het jaar 1989 altijd een pijnlijke herinnering blijven. Twee dagen nadat hij 50 werd, kreeg hij te horen dat hij kanker had, en hoewel hij zich niet zo goed voelde, had hij de diagnose niet voelen aankomen.

“Uitgerekend op mijn 50ste verjaardag was er een opname van ‘Tien Om Te Zien’. Om mijn verjaardag luister bij te zetten, mocht ik er met een handvol muzikanten twee liedjes brengen. Drie dagen later had ik een afspraak voor een scan. Ik voelde me al langer niet goed, en toen bleek dat ik een groot gezwel had in mijn lies. Drie dagen lang heb ik me opgesloten”, blikt Jimmy terug in Primo.

Maar Jimmy vocht terug en 33 jaar later is hij er nog altijd. Ondanks de vele pijn die hij nu nog steeds heeft, houdt Jimmy nog altijd erg veel van het leven.

“Ik ben zeer dankbaar dat ik ooit genezen ben van kanker. Zonder de hulp van mijn fans was dat me allicht nooit gelukt. “

Voor veel mensen is kanker een wake-up call, en dat was voor Jimmy niet anders. “Ik was een beetje een fantast en karakterieel niet altijd de makkelijkste. Ik heb geen slecht karakter, maar ik zeg graag mijn mening. Nu sta ik iets filosofischer in het leven. Dat helpt om antwoorden te zoeken op kleine en grote levensvragen.”

Bio van Jimmy Frey