.
Jimmy Frey wint Loftrompet
vrijdag 6 januari 2023

Jimmy Frey: “Ik sta in de top 50 van best verkopende Belgische muziekartiesten”

Een knappe prestatie

Vrienden maken in de showbizz, maar weinigen in ons kleine landje slagen daar in. Ook Jimmy Frey is het niet gelukt. Op zijn oude dag hoort hij nog maar weinig van zijn collega’s van vroeger.

“Helaas betekent uit het oog vaak uit het hart. Enkel met Will Tura heb ik altijd een vriendschappelijke band gehad. Maar het is ook al gebeurd dat het botste tussen ons, want Will weet dat ik er niet voor terugdeins om te zeggen waar het op staat. Nu, tegenwoordig kunnen we weer prima door één deur”, glimlacht Jimmy in Primo.

Maar ook voor zangeres Marva heeft Jimmy een eindeloos respect. Hij is dankbaar voor wat ze allemaal voor hem heeft gedaan.

“Toen ik negen maanden in de kliniek lag, is ze mij een keer of vijf, zes komen bezoeken. Een mooie geste, zeker als je weet dat ze overwintert op de Canarische Eilanden.”

Jimmy heeft altijd veel succes gekend en verkocht tijdens zijn carrière 2,5 miljoen singles. Daarmee staat hij in de top 50 van best verkopende Belgische muziekartiesten aller tijden. “Ik blik dus wel tevreden terug, ja”, glimlacht hij.