.
Jill Peeters
donderdag 25 november 2021

Jill Peeters openhartig over depressie: “ik wilde niet meer wakker worden”

Jill zat diep.

Het klimaat is een onderwerp waar heel wat mensen van wakker liggen. Het baart hen zorgen wat er het klimaat nog allemaal te wachten staat en het gaat zelfs zover dat ze te maken krijgen met een klimaatdepressie. Het overkwam ook ex-weervrouw Jill Peeters.

In Het Laatste Nieuws praat Jill over de depressie waar ze mee te maken kreeg en hoe ze daarmee omging. “Twee klimaatexperts met wereldfaam die al decennialang waarschuwen voor de opwarming zijn gebróken terwijl ik ze interviewde. Met de camera’s en de spots erbovenop. Niet dat je dan per se goede tv aan het maken bent, maar het getuigt wel van hun wanhoop na al dat roepen in de woestijn”, begint ze haar verhaal.

Het werd ook voor Jill een persoonlijke strijd en ze voelde zich steeds minder goed in haar vel. Ze gaf het de naam ‘klimaatdepressie’. “Ik ben er langzaam ingezakt, het werd donkerder en donkerder in mijn hoofd. Op de duur wilde ik niet eens meer wakker worden. Want je ziet het elke dag kapot gaan voor je ogen. Wát kon ik nog meer doen? Zingen voor het klimaat, dansen voor het klimaat, in mijn blote op de cover van ‘Nina’ staan voor het klimaat? Ik heb het allemaal gedaan.”

Ondertussen is het allemaal weer wat opgeklaard in het hoofd van Jill en trekt ze een wijze les uit haar klimaatdepressie. “Ik weet nu meer dan ooit dat ik geniet van het leven, en dat ik me gewoon thuis voel in een beetje chaos.”

Bio van Jill Peeters

Meer Over:

Jill Peeters