.
Jill Peeters
zaterdag 26 november 2022

Jill Peeters: “energetisch zo lek als een zeef”

Hier moet er volgens Jill Peeters ingegrepen worden.

In plaats van te dalen, steeg de uitstoot van broeikasgassen vorig jaar met vier procent in Vlaanderen. In Het Laatste Nieuws maakt Jill zich hierover boos. “Voor een slimme en ondernemende regio vind ik dat schandalig. Ik heb daar geen begrip voor.”

Vaak wordt het excuus van de complexe regelgeving ingeroepen, maar die geldt voor iedereen. Jill geeft het voorbeeld van de moeilijke renovatie van ons prachtige historisch patrimonium, dat op het vlak van energiezuinigheid helemaal niet in orde is.

Om echt iets te veranderen zijn er politici nodig met een langetermijnvisie die ook internationaal willen samenwerken. Want volgens Jill gaan we als kleine regio het verschil niet kunnen maken.

Protestacties van klimaatactivisten keurt ze niet perse af. “Ook mensen die de boel afbreken, brekers, pioniers zijn nodig bij een systeemverandering.”

Zelf heeft Jill geen tijd voor dergelijke acties. “Mijn sterkte ligt in het communiceren over klimaatproblemen, en ik probeer zo mijn steentje bij te dragen. Mensen moeten de rol vervullen die bij hen past,” besluit ze in Het Laatste Nieuws.

Bio van Jill Peeters

Meer Over:

Jill Peeters