.
Jill Peeters
zondag 13 maart 2022

Jill Peeters: “dát is de revolutie die bezig is”

Je kan niet zomaar iets doen

Jill Peeters maakt zich zorgen om ons klimaat, maar een doemdenker is de weervrouw allerminst. “De spijbelacties van Anuna De Wever twee jaar geleden hebben bij de jongeren het bewustzijn gewekt”, verduidelijkt Jill Peeters in Story.

Jill Peeters geeft cursussen over duurzaamheid aan de KU Leuven en daar zitten grote multinationals bij die hun productie willen verduurzamen en oplossingen zoeken. “Dat vind ik hoopvol”, aldus Jill in Story.

“En waarom zit zo’n multinational in mijn cursus? Omdat ze beseffen dat jonge mensen niet meer willen werken voor bedrijven die hun beloftes over duurzaamheid niet waarmaken”, benadrukt Jill Peeters in het weekblad.

“Een voorbeeld: als je een sollicitant ontvangt, kan je geen koffie meer serveren in een plastic bekertje. Want dan val je door de mand als je over duurzaamheid en het belang ervan in je bedrijf begint. Bedrijven moeten authentiek duurzaam zijn, want de nieuwe generatie vindt dat belangrijk. Dát is de revolutie die bezig is”, aldus Jill Peeters in Story.

Bio van Jill Peeters

Meer Over:

Jill Peeters