.
News Image

Jessy en Rita zorgen voor Belgische primeur

Dit deed niemand hen voor.


Eerder deze week kon je op de Showbizz-Site al lezen over het feit dat Jessy een nummer heeft opgenomen met haar moeder Rita. Die kennen we nog uit The Voice Senior. Wij hadden een gesprek met de twee, want moeder en dochter die in de aanloop van Kerstmis samen een nummer opnemen, dat is uniek in ons land.Hoe komen jullie erbij om een Kerstsingle te maken?

Jessy: Ik kreeg de vraag van mijn platenbaas ‘John Van Noten van BIP Records’ of ik het zag zitten om een Kerstsong te doen. Ik kwam vanzelf op het idee om dit samen met mijn mama te doen.Met jouw mama?

Rita: Mijn kind (Jessy) is nooit iets anders gewoon geweest. Ze was pas 8 jaar oud als ze meeging met haar vader en mij op wekelijkse optredens met Willy Sommers waar wij deel uitmaakten van zijn vaste band. Waar ze haar eerste stapjes zetten op de grote podia als kind.Jessy: Voor mij is dit het meest natuurlijke omdat ik dit voor het grootste deel van mijn leven altijd heb gedaan. Als 8-jarige ging ik mee met mijn ouders optreden met Willy Sommers en daarna met Marijn De Valck dus voor mij is dit een soort van heel ‘natuurlijk’. Na al mijn jaren in de dance scène heb ik na mama haar deelname aan de Voice Senior de draad terug een beetje opgepakt om samen dingen te gaan doen en te ontdekken, de single “Christmas Time” als resultaat …de kers op de taart! Een eigen single, ‘moeder en dochter’ , zo uniek en hartverwarmend…. Dankbaar voor de goede band en connectie die wij samen hebben want misschien is dit voor vele mensen helemaal niet het geval en ben ik mij bewust dat er veel mensen zijn die een van hun ouders al verloren hebben of helemaal geen goede band hebben met hun ouders… dus laat dit een steun en een aanmoediging zijn voor iedereen. In deze periode waar het misschien niet voor iedereen gemakkelijk is maar waar familie toch voor iedereen een belangrijke rol speelt en we allemaal toch moeten proberen te gaan voor “Peace & Harmony” en dit doorheen het jaar en niet alleen tijdens de kerstperiode.Deze song is toch volledig anders dat wij over het algemeen van jou gewoon zijn, jij als gevestigde dance legende sedert 20 jaar, is dit niet een gewaagde sprong?

Jessy: Ik ben nooit begonnen met zingen als Dance diva of wat dan ook… integendeel, ik ben daar ingerold maar tevens ook heel dankbaar voor alles, want het heeft mij natuurlijk wel gebracht waar ik nu ben. Desondanks, heb ik toch door programma’s op tv en radio veel zijsprongetjes mogen maken in heel andere genres die mensen niet van mij gewoon zijn maar die toch wel heel hard geapprecieerd worden en waar ik voor 2020 plannen mee heb.Rita, had jij ooit in Jessy als kind dat potentieel gezien?

Rita: Ja, ze kon zingen vooraleer ze kon babbelen. Wij hadden thuis een opnamestudio waar ze te allen tijde vertoefde, helemaal alleen tussen de klavieren,gitaren, drums en micros. Dus ja, het is geen verrassing want dat was al heel snel duidelijk als kind dat dit haar habitat was en ze daar met ouder worden en in ‘het haarzelf vinden’ daar altijd zou naar terug keren. Het is dus absoluut geen verrassing dat ze die weg zou inslaan en door haar talent en doorzettingsvermogen heb ik altijd geloofd dat zij haar doel zou bereiken.Hoe zijn jullie erbij gekomen om een KERSTSingel uit te brengen?

Rita: Jessy belde me om me te vragen of ik het zag zitten om een samen een plaat op te nemen, niet wetende dat het over een Kerstsingel ging. Het had niet beter kunnen zijn want het plaatje paste perfect want het is jaar op jaar na de Voice Senior dat er nu een plaat komt en te meer met mijn eigen dochter.Jessy: Mijn platenbaas ‘John Van Noten van BIP Records’ vroeg mij of ik zin had om een Kerstsingel op te nemen en was zoiezo heel enthousiast maar vond het wel het perfecte moment om hem het voorstel te doen om dit samen met mijn mama te doen. Hij vond dit zo’n onwaarschijnlijk goed idee dat hij ook meteen naar 1 van de beste producers heeft gebeld (Jeroen Nap) om dit te verwezenlijken. In al mijn vorige releases bij BIP Records heb ik de kans gehad om met veel verschillende producers te mogen samenwerken en voor deze song heeft John Van Noten er de perfecte match uitgezocht met Jeroen Nap. Hij is tevens ook vocal coach en producer van vele grote namen in binnen en buitenland.Wat zijn jullie eindejaarsplannen voor 2019?

Rita: Ik heb door mijn deelname aan de Voice Senior heel veel kansen gekregen dit jaar om terug te kunnen zingen met als resultaat dat ik tussen Kerst en Nieuw iets mag doen waar ik altijd van gedroomd heb en wat ik nu eindelijk mag doen… ik sta als hoofdact op een Transatlantische Kerstcruise.Jessy: Dit jaar zijn er geen kalkoenen of everzwijnen want ik ben niet in België tussen Kerst en Nieuw en heb een tournee in de U.K., Ierland en Schotland waar ik nog altijd veel optredens heb en zo graag ga optreden want ben daar altijd zo ontvangen door het publiek als een gewaardeerde artiest… wat toch elke keer los van het Kerstgevoel mij als mens en artiest zoveel voldoening heeft en daarom zo hard naar uit kijk.Rita en Jessy, wat brengt het nieuwe jaar 2020 voor jullie?

Rita: Ik ben vooral dankbaar voor alles wat ik na de Voice Senior heb mogen doen en heb mogen herontdekken waar mijn hart ligt. Verder hoop ik alsnog, zeker na deze singel samen met mijn dochter hier nog een vervolg aan te geven want ik heb volledig de smaak terug te pakken. Sta open voor alles en klaar voor 2020 en alles wat er op mijn pad komt.Jessy: 2020 gaat een belangrijk jaar zijn. Ik ben zo dankbaar voor alles en iedereen in de laatste 25 jaar van mijn carriere maar ik denk dat ik dit jaar voor de eerste keer nieuwe en andere pistes ga uitzoeken. De agenda voor 2020 blijft ondertussen vollopen voor optredens als Jessy The Dance Queen en tegelijkertijd doen er zich veel nieuwe mogelijkheden voor in heel andere genres..… uiteraard intrigeerd mij dat en zijn jullie de eerste die daarvan zullen horen.Wat zijn jullie wensen voor de lezers?

Rita: Ik wens iedereen geluk en liefde toe want dat is wat iedereen verdient.

Jessy:
Ik wens vooral de mensen die het moeilijk hebben of alleen zijn heel veel liefde en warmte.