.
Jeroom
zondag 4 september 2022

Jeroom: “We hebben dat bij SBS afgesproken”

De jury is speciaal op maat van de cartoonist

Het is een bijzonder seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, want dit jaar wordt op zoek gegaan naar de allerslimste mens. Ook jurylid Jeroom is dit jaar kandidaat, en hij heeft nog goed nieuws voor zijn fans.

“Dit jaar, na een verplichte ontluizingsperiode mogen kandidaten later terugkeren als jurylid”, glimlacht Jeroom in Humo. Al had Jeroom eigenlijk nog een beter idee.

“Ik heb voorgesteld om tegelijk als kandidaat en jurylid aan te treden. Telkens van zitje wisselen, mezelf becommentariëren als jurylid en dan weerwoord bieden als kandidaat. Maar de redactie heeft me toen verzekerd dat dat het slechtste idee aller tijden was.”

Maar in de eerste aflevering waarin Jeroom aantreedt als kandidaat staat in ieder geval een mooie jury klaar om Jeroom van commentaar te voorzien. En wij kunnen al raden wie.

Als het van Jeroom afhangt, dan wint Ella Leyers het programma. Maar Jeroom zou Jeroom niet zijn, mocht daar geen komische reden aan vasthangen. “Dat is zo vastgelegd in het script van de redactie. Wij beslissen met de bonzen van SBS wie dat seizoen mag winnen, hoeveel afleveringen die kandidaat mag meedoen en wat voor vragen die krijgt. Dit jaar is dat dus Ella.”

Bio van Jeroom

Meer Over:

Jeroom