.
Jeroom
donderdag 4 januari 2024

Jeroom: “Je hebt iets gedaan wat mensen raakt”

Hij vindt het positief

2023 was een jaar vol emoties bij Jeroom. Hij verloor dit jaar zijn mama en zijn programma ‘Boris’ werd goed onthaald in Vlaanderen. Voor hem mag het in 2024 een beetje kalmer.

Toch zal Jeroom niet meteen van het scherm verdwijnen. Dit jaar is hij te zien in het nieuwe seizoen van ‘Over De Oceaan’. In Gazet van Antwerpen blikt hij terug op het voorbije jaar.

“Dat ‘Boris’ terug volop in de belangstelling staat, vind ik positief. Het betekent dat je iets gemaakt hebt dat de mensen raakt. En dat doet deugd. Al had mijn mailbox mij dat ook wel al verteld”, zegt hij.

Er is niemand die een slecht woord over had voor ‘Boris’. Iedereen was positief en de inbox van programmamaker Annick Bongers stroomde over met berichten. Jeroom denkt wel te weten waarom het programma zo goed is onthaald.

“ik denk dat de combinatie van vriendschap, humor en rouw, met een sausje Canada, zijn werk heeft gedaan. Niemand had dat al aangeraakt. En ik zat in de unieke positie om het te doen. Hoe speciaal is het dat je een doos met brieven van meer dan twintig jaar geleden naar Canada terugvindt? En tickets van elk optreden. Ik kon het leven van mijn broer reconstrueren aan de hand van bewijsstukken. Als hij niet alles had bijgehouden, of mijn moeder had gezegd 'Die oude brol, weg ermee', dan was dit niet gebeurd. Het succes ligt ook aan de manier waarop het programma is gemaakt. We hadden inspraak in de aanpak en de toon. Zelfs in de reclameblokken. Het is raar om een aflevering waar mensen stil worden, te onderbreken met een dolle keukenreclame. Ik ben dankbaar omdat dat in een commerciële omgeving mogelijk was.”

Bio van Jeroom

Meer Over:

Jeroom