.
Jeroom
zaterdag 3 februari 2024

Jeroom: “Ik was in shock”

Hij had dat nog nooit meegemaakt

Jeroom is niet alleen erg populair in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Hij zit er geregeld als panellid in Nederlandse shows en hij kan niet anders dan zeggen dat het daar allemaal drie keer zo hard gaat.

“Ze draaien er twee afleveringen per dag door, met drie keer zoveel gasten en een publiek dat om elf uur 's morgens al de macarena staat te dansen. Ik vind het tof om me af en toe in de waanzin onder te dompelen, maar daarna daal ik wel dankbaar af naar de rust thuis”, zegt hij in Humo.

Jeroom is erg populair in Nederland. Het gaat zelfs zo ver dat hij in Amsterdam eens werd achtervolgd door zestienjarige meisjes.

“Die riepen heel de tijd ‘Jeroom!’. Ik was in shock. Nu, Vlamingen zijn sowieso hot in Nederland. Zelfs Erik Van Looy heeft de oversteek gemaakt. Als zelfs hij daar voet aan de grond kan krijgen... (lacht) In Nederland houden ze ervan dat we anders zijn, rustiger. Dat we even nadenken voor we wat roepen. Dat heeft ook iets. Wij houden hier toch ook van de exotiek van Nederlanders? Kijk naar Soundos El Ahmadi in 'De slimste mens', ze heeft iedereen weggeblazen. Ze verkoopt nu al haar shows in België uit.”

Bio van Jeroom

Meer Over:

Jeroom