.
News Image

Jeroom: “relatie met Elodie is gebaseerd op een leugen”

Jeroom doet opvallende uitspraak over relatie met Elodie Ouédraogo.


Cartoonist en Slimste Mens-jurylid Jeroom zit nooit om een uitspraak verlegen, maar deze kan echt wel tellen. In de Nederlandse pers onthult Jeroom dat zijn relatie met Elodie Ouédraogo op een leugen gebaseerd is…



Ook op de Nederlandse televisie is Jeroom een graag geziene gast. Hij is er teamcaptain in het programma “Praat Nederlands met me” en zal deze zomer te zien zijn in “Zomer met Art” waar hij de actualiteit op humoristische wijze onder de loep zal nemen. Bij ons kennen we Jeroom natuurlijk vooral van zijn cartoons in Humo, zijn zwarte humor als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld, én natuurlijk van zijn relatie met Olympisch kampioene Elodie Ouédraogo. En die relatie blijkt nu op een leugen gebaseerd te zijn…



Jeroom en Elodie hebben samen een zoontje. Kleine Remus is ondertussen bijna vier jaar oud en blijkt een echt papa’s kindje te zijn, onthult Jeroom in De Volkskrant. Elodie reist voor haar eigen sportkledinglijn immers de wereld rond en Jeroom geeft toe dat hij er vaker is voor hun zoon. “Remus slaapt naast me in bed, we eten elke dag macaroni en kijken uitsluitend naar tv-series over monstertrucks. Dat creëert een bijzondere band,” aldus Jeroom.



Jeroom onthult ook hoe hij zijn vrouw leerde kennen. En hoe hun relatie op een leugen gebaseerd is. Tien jaar geleden ontmoetten Jeroom en Elodie elkaar voor het eerst. “We ontmoeten elkaar tien jaar geleden tijdens een feest en voor ik het wist, had ik een afspraak met haar. Ze wilde een cartoon bij me bestellen voor de bruiloft van een vriendin.” Maar jaren later bleek dat allemaal een smoesje te zijn geweest. “Toen we gingen samenwonen, vijf jaar later, zag ik die ingelijste cartoon boven op de kast liggen. Eigenlijk is onze relatie op een leugen gebaseerd,” klinkt het bij Jeroom in de Nederlandse Volkskrant. Jeroom onthult ook de droevige reden achter zijn zwarte humor…



“Toen ik 20 jaar oud was, overleed mijn oudere broer Boris aan kanker, hij was 24. Zeven jaar later verloor ik ook mijn vader aan kanker. Als twintiger was het een tijd waarin ik mijzelf leerde kennen. Mijn wereldbeeld werd bepaald en liep gelijk een aardige deuk op,” aldus Jeroom die zwaar beïnvloed zou worden door de overlijdens. “Het was zwaar dat mijn moeder en ik met z’n tweeën overbleven, uit een gezin van vier. Ik zou er alles voor over hebben dat mijn vader en broer er nog waren geweest, maar als ze nog zouden leven, zou ik waarschijnlijk niet die zwarte humor hebben,” geeft Jeroom toe.



Jeroom geeft trouwens toe dat er wel grenzen zijn aan hoever je kan gaan met humor. Onderwerpen als religie, racisme, pedofilie of ziektes liggen bijvoorbeeld gevoelig. Toch vindt Jeroom dat je als komiek die grens mag overschrijden, alleen moet het dan wel een écht goede grap zijn. Dat is dan ook de reden waarom Jeroom niet achter Charlie Hebdo stond toen er een aanslag werd gepleegd op de redactie van het Franse tijdschrift in 2015. ‘Je suis Charlie’ klonk het wereldwijd, behalve bij Jeroom. “Ik zou niet zeggen dat ik de redactie binnen zou lopen om iedereen af te knallen, maar verder vind ik het een fout blad. Het gaat daar altijd om het shockeffect en niet om de kracht van de grap. Als je een grens over gaat, doe het dan intelligent,” klinkt het duidelijk bij Jeroom.


Bio van Jeroom en Elodie Ouedraogo