.
News Image

Jeron Dewulf brengt stand-up voor bedrijven via videoconferentie

En of er gelachen werd.
LiveComedy.be organiseerde net voor het weekend haar allereerste online live comedy show voor een live publiek. Niemand minder dan Jeron Dewulf beet de spits af in een zoom-room en gaf gedurende een half uur het beste van zichzelf tijdens de online company drink van iCredit*. De start verliep ietwat zenuwachtig maar na enkele minuten barstte de meer dan 50 deelnemers in lachen uit. Met dit eenvoudig en toegankelijk concept ageert LiveComedy.be op de “digitaal is het nieuwe normaal”-trend (cfr. P. Hinssen).

Als de coronacrisis ons tegenwoordig nog iets duidelijk maakt, is het wel dat we sociaal contact hoog in het vaandel dragen. We missen het en om dat te compenseren zoeken we elke dag massaal naar alternatieven. Skype, Zoom, Teams Bluejeans, enz….de online babbels met vrienden en familie zijn alom aanwezig. Zo ook voor veel bedrijven, zijn de online meetings met collega’s dagdagelijkse kost geworden. Dat bracht LiveComedy.be en iCredit op het idee om op deze digitale trend in te spelen, door het lanceren van live comedy via videoconferentie.

In de beginfase wordt er sterk ingezet op bedrijven. Bedrijfsfeesten, -uitstappen, -apero’s, enzovoort zijn momenteel afgelast of uitgesteld, maar de drang van bedrijven om op originele manieren hun medewerkers met elkaar in contact te houden en ze bovendien te bedanken en te belonen voor hun inspanningen tijdens deze corona-crisis, is meer dan ooit aanwezig. De eerste try-out show van LiveComedy.be bleek een succesvol antwoord aan deze behoefte.

Het publiek, allemaal collega’s, was blij elkaar online te zien in een meer relaxte, ontspannen sfeer en ze genoten zienderogen van Jeron Dewulfs optreden. Dat ze van hun werkgever op voorhand een drankje en hapje toegestuurd hadden gekregen, was een leuke verrassing en maakte het online weerzien compleet. Voor Jeron was het een intense en bijzondere beleving die naar meer smaakt. Het spreekt voor zich dat dit concept perspectief biedt om die (podium)honger te stillen tijdens de corona-crisis.

Tom Bertels, oprichter en bezieler van LiveComedy.be: “Om te slagen in een comedyshow is de aanwezigheid van live publiek een must. Een comedyshow brengt vaak een verhaal met samenhang en is wendbaar in functie van de reacties van het publiek (lachen, roepen, …) die al dan niet volgen op het verhaal en de humor van de comedian. Kortom, de comedian wil zijn publiek zien en horen om de show succesvol te maken. Als we dat online willen doen mag dat niet anders zijn.”

Om de company-drink kracht bij te zetten, stuurde iCredit op voorhand een drankje en hapje naar al haar 60 medewerkers. Na enkele testen met het video-call platform Zoom beet Jeron Dewulf op donderdag 30/04 om 17u30 de spits af met een online live show voor een online live publiek. Gedurende 20 à 30 minuten gaf Jeron het beste van zichzelf en met succes!

Jeron Dewulf: “More, more, more! Wat een rush! Het voelde alsof ik terug mijn allereerste stand-up comedy show ging doen. Het was een bijzondere ervaring. Het publiek is vlakbij hoewel ze eigenlijk van overal over het land zaten te volgen. Ik heb ook bewust gevraagd om micro’s en videostreams aan te laten om hun reacties goed te zien. Met momenten is het improviseren maar dat maakt het spannend en laat dat nu net mijn specialiteit zijn. Nu we niet op de planken mogen staan voor een publiek, is dit een heel welgekomen alternatief tijdens de corona-crisis. More, more, more please.”

Sven Bruggeman, iCredit: “We wisten niet wat we moesten verwachten en wilden onze collega’s even de dagdagelijkse realiteit doen vergeten, de lachspieren testen. Gewoon, even sit-back en relax! Jeron is grandioos geslaagd in het opzet.”

Bio van Jeron Dewulf

Meer Over:

Jeron Dewulf