.
Jeroen Meus
vrijdag 10 februari 2023

Jeroen Meus zou dit nog één keer overleden broer willen doen

Na één keer komt een verlangen naar nóg

Een dierbare verliezen gaat zonder twijfel gepaard met veel verdriet en een verwerkingsproces. Ook voor Jeroen Meus is dit niet anders. Hij verloor zijn broer aan darmkanker.

Wim hield enorm van muziek. “Volgens mij was Wim de laatste die, in tijden van Spotify en YouTube, nog elke week naar de mediatheek ging om er de nieuwe muziek te ontlenen”, onthult Jeroen Meus aan Humo.

Elke maand maakt hij een playlist en de laatste dateert van december 2021, zijn laatste levensmaand. “Ik luister nu nog vaak naar al de schoonheid die hij samenbracht. Zo spreekt hij nog met mij”, vertelt een gebroken Jeroen.

Ze konden ook uren met elkaar bellen. “Zo’n telefoongesprek duurde standaard langer dan een uur, en heel vaak ging het dan over muziek”, ontdekt Humo.

“In november werd ik overvallen door een zuchtend verlangen: om nog eens zo’n telefoongesprek te kunnen voeren. Eén keer, gewoon één keer! Een absurde wens, natuurlijk: het kan niet meer, en bovendien zou zo’n gesprek alleen maar leiden tot het verlangen naar nóg”, bekent Jeroen Meus.

Bio van Jeroen Meus