.
Jeroen Meus
zondag 26 februari 2023

Jeroen Meus was een ‘zondagskind’ waarop nooit regen viel

“Waarom hij? Waarom wij?”

Jeroen Meus verloor eind 2021 zijn broer aan kanker. Een gebeurtenis die ervoor zorgde dat zijn kijk op de mens en de wereld helemaal veranderde.

Daarnaast kwam ook het besef dat het verhaal van rouw een verhaal is waar iedereen tegenaan loopt. “Ga ik in mijn straat op elk nummer aanbellen, dan zal ik overal een verhaal van rouw vinden. Dat is de paradox van verdriet om iemand die er niet meer is: het voelt heel particulier, maar eigenlijk deel je het met iedereen”, vertelt Jeroen Meus aan Humo.

Zijn broer Wim had heel veel inzicht en dus ook in die dingen. “Toen hij ziek werd, was ik boos. Waarom hij? Waarom wij? Maar Wim duwde dat sentiment meteen opzij. ‘Kijk eens rond,’ zei hij, en hij wees op de wachtzaal in het ziekenhuis. ‘Het zit hier vol. Elke dag.’”, onthult Jeroen.

Daarna kwam ook het besef bij Jeroen dat hij dus nog heel wat mensen ging verliezen als hij nog een poos zou blijven leven. Hij kreeg dit inzicht blijkbaar laat.

“Ik was een zondagskind waarop nooit regen viel. Ik ben er nu pas achter dat een mensenleven ook uit ruw verdriet bestaat”, bekent Jeroen aan Humo.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jeroen Meus