.
News Image

Jeroen Meus viert 2.000ste aflevering Dagelijkse kost

En lanceert ook een introsingle voor De Warmste Week!


Het populairste kookprogramma van Vlaanderen, Dagelijkse kost, en Jeroen Meus mogen op 19 november 2.000 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid verraste Eén Jeroen en de voltallige Dagelijkse kost-ploeg met een lekkere taart, die Dieter Coppens zelf kwam afgeven in de keuken. Naar aanleiding van de 2000ste aflevering lanceert Dagelijkse kost ook zijn introtune - een nummer van de band The me in you - als volledige song, waarvan de opbrengst naar De warmste week gaat.



Jeroen Meus: Enorm tof dat ik dit met de hele ploeg al voor de 2000ste keer mag doen! Ik ben zelf niet zo bezig met de cijfers: of het nu de 1ste, de 246ste of de 2000ste aflevering is van Dagelijkse kost, we smijten ons even hard. Het is echt de tofste job om te doen en ik ben heel dankbaar, dus ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan. Onlangs keek ik terug naar de eerste afleveringen van Dagelijkse kost. Waar ik toen nog nerveus was voor de opnames, hebben we met het programma intussen echt een vaste afspraak kunnen maken met de kijkers. Dagelijkse kost is iets waar de mensen echt op kunnen rekenen, een zekerheid. Het is meer dan enkel koken geworden: we maken een connectie met de mensen, zowel met de kijkers thuis als met de voorbijgangers aan de keuken. Die connectie, dat is voor mij het allerbelangrijkste.



Dinsdag wordt de introsingle van Dagelijkse kost gelanceerd, ten voordele van De warmste week. De band The me in you schreef speciaal voor het programma een introtune, en maken daar nu een volledig nummer van voor het goede doel.

Jeroen Meus: The me in you is één van mijn favoriete bands. Ik leerde hen via mijn broer kennen, via via kwamen we in contact met de bandleden en werden we goede vrienden. De band maakte afgelopen zomer als cadeau voor me een begintune voor Dagelijkse kost. Nu hebben ze er, speciaal voor De warmste week, een volledig nummer van gemaakt – een nummer ontstaan uit vriendschap en verbondenheid tussen mensen die houden van authenticiteit, muziek en lekker eten. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Wie The me in you trouwens aan het werk wil zien: op 17 december treden ze op in Bierbeek ten voordele van De warmste week.é



De 2.000ste aflevering van Dagelijkse kost: op 19 november om 18.15 uur op Eén.

Bio van Jeroen Meus