.
Jeroen Meus
maandag 30 januari 2023

Jeroen Meus: “Tot zijn laatste zucht heeft hij gezwegen over sterven”

Zijn dood maakte Jeroen veel liever en gevoeliger

Eind 2021 verloor Wim, de broer van Jeroen Meus, de strijd tegen kanker. “Wim is altijd de slimste van de drie broers geweest. Dan heb ik het over zuivere intelligentie, maar ook over wijsheid: hij was een levenskunstenaar”, vertelt Jeroen Meus in Humo.

Jeroen vertrouwde blindelings op zijn broer, die hem ook keihard met zijn voeten op de grond hield wanneer dit nodig was. In het programma ‘Dagen zonder broer’, vertelt Jeroen Meus zijn verhaal over de weg naar het afscheid en de pijn die erbij hoort.

“Hij weigerde om te praten over de dood. De werkelijke betekenis van die diagnose heeft hij bewust verdrongen, denk ik nu”, aldus Jeroen.

“Eén keer heb ik Wim toch naar de dood gevraagd, of hij er bang voor was. ‘Ja,’ zei hij. Maar daar bleef het bij: tot zijn laatste zucht heeft hij gezwegen over sterven”, onthult Jeroen aan Humo.

Wim wou geen stoet van mensen aan zijn bed omdat dit te veel leek op afscheid nemen. Diep vanbinnen wist hij het natuurlijk wel. Maar alleen op die manier was het voor hem draaglijk om te aanvaarden dat hij terminaal ziek was.

Bio van Jeroen Meus