.
Jeroen Meus
donderdag 30 april 2020

Jeroen Meus spreekt zieke broer moed in

Zijn broer is ongeneeslijk ziek.


Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar er zijn mensen waarvoor de coronacrisis nog véél harder is: de mensen die voordien al ziek waren en nu tot de risicogroep behoren. Mensen met een zwakkere gezondheid zijn vandaag de dag nog kwetsbaarder om COVID-19 te krijgen. Jeroen Meus is dan ook in gedachte bij zijn broer Wim die ongeneeslijk ziek is.



Vorig voorjaar was Jeroen Meus te gast in 'De Columbus' bij Wim Lybaert. Tijdens zijn trip met Wim Lybaert, vertelde Jeroen Meus dat zijn broer Wim kanker had. Dat aangrijpende moment zal veel mensen zonder twijfel bijgebleven zijn. Jeroen Meus had het tijdens zijn gesprek met Wim Lybaert over het feit dat zijn broer Wim kanker had. Jeroen Meus zette op Instagram een foto online van een locatie waarop een muurschildering met de tekst 'Komt goed' te lezen staat. Komt goed lieve broer. The force is strong in our family, schrijft Jeroen Meus op Instagram. Zijn bericht krijgt heel wat hartjes en heel wat bekende en minder bekende mensen - ook lotgenoten van Wim Meus trouwens - reageren op de post van Jeroen Meus.

Tijdens de opnames van het eerste seizoen van Twee tot de zesde macht moest Jeroen Meus opboksen tegen het verdriet dat zijn familie te verwerken had. Dat zijn broer Wim darmkanker had, dat kwam hard aan. Op het moment dat je zoiets te horen krijgt, dan zwel je van medelijden. Met hem, met z'n gezin, met m'n ouders, met mezelf. En je denkt dat je alleen bent. Ik kon dat niet plaatsen. Intussen zijn we een tijdje verder. Ik heb met veel mensen gesproken die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. Gaandeweg leer je dat een plaats te geven. Ik kan er nu over babbelen zonder vol te schieten. Dat is iets redelijk recents, gaf Jeroen eerder dit jaar in Het Laatste Nieuws toe.



Hij is ongeneeslijk ziek, maar momenteel stelt hij het goed. En wij doen het goed. Z'n behandeling is soms vermoeiend, maar we zijn er voor hem. We dragen hem met de hele familie. Onze band is superintens geworden. Ik ben een betere broer geworden, maar ook een betere zoon voor m'n ouders, een toffere papa, een lievere echtgenoot. Ik ben vooral eerlijker geworden met mezelf en daardoor zit ik ook voor het eerst sinds een hele tijd weer goed in m'n vel. En ik ben ervan overtuigd dat dat allemaal samenhangt. Geen glorie zonder falen, vertelde Meus in Het Laatste Nieuws.