.
News Image

Jeroen Meus over liefde-haat over Dagelijkse Kost

Dagelijkse kost duurt al lang, hè


Dinsdagavond was het in Het huis op Eén de beurt aan Jeroen Meus. Kok, tv-ster, en schrijver, maar ook een familieman die meteen week wordt wanneer hij over zijn zoontje Georges vertelt. Ik vraag me af: Aan wat heb ik dat verdiend, zo'n tof kind?

In Het huis werd duidelijk dat Jeroen een werkpaard is. Ontspannen, dat vind hij moeilijk. Ik kan dat niet goed. De kop staat zelden stil. En over zijn roem: Voor mijn gezin is het soms zwaarder dan voor mij. Ik sta daar niet altijd bij stil.

En Dagelijkse kost dan? Jeroen heeft er al meer dan tweeduizend afleveringen opzitten. Hij is oprecht: Dagelijkse kost duurt al lang, hè. Het is haat-liefde. Er kruipt zoveel energie in, maar ik doe dat nog altijd heel graag.

Ik vind het moeilijker en moeilijker om nog Dagelijkse kost-gewijs uit de hoek te komen. Ik heb nog nooit twee keer hetzelfde klaargemaakt.

Maar: Na vijf jaar komt er nu wel een nieuwe generatie, die dat nog niet gezien hebben. Of Jeroen straks dan in herhaling zal vallen? Ik weet niet of dat nog aan mij is om te doen. Misschien moet iemand anders dat doen.