You are here

Jeroen Meus over broer: 'Hij is ongeneeslijk ziek'

15/02/2020 06:54-

"Ik ben een betere broer geworden"

Vorig voorjaar was Jeroen Meus te gast in 'De Columbus' bij Wim Lybaert. Tijdens zijn trip met Wim Lybaert, vertelde Jeroen Meus dat zijn broer Wim kanker had. Dat aangrijpende moment zal veel mensen zonder twijfel bijgebleven zijn. Jeroen Meus had het tijdens zijn gesprek met Wim Lybaert over het feit dat zijn broer Wim kanker had. Ondertussen zijn we ruim een jaar na de opnames van dat programma. Naar aanleiding van de start van het tweede seizoen waarin Jeroen Meus "Twee Tot De Zesde Macht" presenteert, had Het Laatste Nieuws een gesprek met Jeroen Meus.

Tijdens de opnames van het eerste seizoen moest Jeroen Meus opboksen tegen het verdriet dat zijn familie te verwerken had. Dat zijn broer Wim darmkanker had, dat kwam hard aan. "Op het moment dat je zoiets te horen krijgt, dan zwel je van medelijden. Met hem, met z'n gezin, met m'n ouders, met mezelf. En je denkt dat je alleen bent. Ik kon dat niet plaatsen. Intussen zijn we een tijdje verder. Ik heb met veel mensen gesproken die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. Gaandeweg leer je dat een plaats te geven. Ik kan er nu over babbelen zonder vol te schieten. Dat is iets redelijk recents", geeft Jeroen Meus in de weekendkrant toe.

"Hij is ongeneeslijk ziek, maar momenteel stelt hij het goed. En wij doen het goed. Z'n behandeling is soms vermoeiend, maar we zijn er voor hem. We dragen hem met de hele familie. Onze band is superintens geworden. Ik ben een betere broer geworden, maar ook een betere zoon voor m'n ouders, een toffere papa, een lievere echtgenoot. Ik ben vooral eerlijker geworden met mezelf en daardoor zit ik ook voor het eerst sinds een hele tijd weer goed in m'n vel. En ik ben ervan overtuigd dat dat allemaal samenhangt. Geen glorie zonder falen", lezen we in Het Laatste Nieuws van zaterdag.

Gerelateerde foto's:

Voorstelling Maaltijden StarMeal

Jeroen Meus - 15/10/2013

Huwelijk

Jeroen Meus - Leuven - 10/08/2013

Gerelateerde bio's: