.
Jeroen Meus
maandag 4 maart 2024

Jeroen Meus: “Ik was het verdriet ook beu”

Het was therapie voor hem

Toen Jeroen Meus’ broer kwam te overlijden, liet Jeroen het rouwproces filmen dat hij doormaakte in de dagen na zijn overlijden. Dat resulteerde in het programma ‘Dagen zonder broer’.

“Dat programma was een soort therapie. Ik had het nodig en het was op een bepaalde manier ook een mooie trip, maar op zeker moment was ik het verdriet ook beu. Ik ging door een zwarte periode, maar 'De mosterd van Meus' weerspiegelt mijn vernieuwde drive in het leven. Het programma draait om het leven vieren, de positiviteit en de dankbaarheid die ik heb over waar ik sta”, zegt Jeroen in Het Laatste Nieuws.

Het overlijden is ondertussen 2 jaar geleden en het gaat gelukkig weer beter met Jeroen. Niet dat zijn verdriet is verdwenen, want dat zal nooit gebeuren.

“Ik kwam onlangs een hele mooie quote tegen van acteur Billy Bob Thornton, die ook zijn broer verloor. 'Ik ben voor altijd vijftig procent gelukkig en vijftig procent ongelukkig', zei hij. En dat is precies het gevoel dat ik heb. Ik heb die vijftig ongelukkige procenten omarmd, omdat ongelukkig zijn de enige manier is waardoor ik bij mijn broer kan zijn. Alleen zo kan ik hem nog eren... Ik krijg het moeilijk nu, maar dat is niet huilen omdat ik verdrietig ben. Het is nostalgie. Dat gevoel heb ik nodig om mijn ogen te sluiten en terug bij hem te zijn.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus