.
Jeroen Meus en Stéphanie De Roover
woensdag 22 maart 2023

Jeroen Meus: “Hij zou zot worden als hij dat wist”

Het is een mooie herinnering

Wie aan één van de bekendste koks van ons land denkt, denkt aan Jeroen Meus. Met zijn ‘Dagelijkse Kost’ weet hij voor iedereen een makkelijke maar lekkere maaltijd op tafel te toveren en verzamelt hij zijn recepten regelmatig in goedverkochte kookboeken.

De liefde voor het koken heeft hij van zijn bomma, die net zoals Jeroen heel erg goed kon kijken. “Allemaal onwaarschijnlijk lekker wat zij uit haar gasvuurtje trok. Ze had haar kenmerkende bommasoep, waarvan niemand ooit zal weten wat erin zat”, glimlacht Jeroen in Gazet van Antwerpen.

Jeroen en zijn overleden broer Wim hebben de mooiste herinneringen aan hun grootouders. En vlak voor het overlijden van Wim hebben ze samen nog heel wat herinneringen aan hen opgehaald.

“Onder ons tweetjes, op de palliatieve dienst. De kalkoen, de soep, iedereen die verse kroketjes moest rollen nog voor de aperitief. Ik heb het op tape, hij zou zot worden als hij dat wist. Maar dat is dus wat eten doet met mensen.”

Wim overleed aan darmkanker, en in maart wordt de ziekte nog een keertje extra onder de aandacht gebracht. Een mooi initiatief vindt Jeroen. “Ook fijn dat Tom Waes zich achter de campagne heeft geschaard. Mijn broer heeft mijn leven gered. Toen hij op zijn 41ste kanker kreeg, ben ik zelf op controle moeten gaan. Bleek dat ik ook al poliepen had. En onlangs opnieuw. He is een bevreemdend idee: ik ga nooit darmkanker krijgen, omdat ik elk jaar getest word.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus