.
Jeroen Meus
dinsdag 26 maart 2024

Jeroen Meus: “Het is gewoon pretentieloze ontspanning”

Hij heeft een nieuw programma klaar

Zo’n 2 jaar geleden kwam Wim Meus, de broer van Jeroen Meus te overlijden. Dat was een harde klap om te verwerken voor Jeroen en het heeft ook eventjes tijd gekost. Het is nu pas dat de lucht weer wat opklaart voor de tv-kok.

Zo is hij nu te zien in zijn nieuwe programma ‘De Mosterd van Meus’. Daarin trekt hij naar het buitenland op zoek naar cultuur en eetgewoontes in verschillende landen.

“We beginnen in Zweden, daarna volgt Georgië en vervolgens reizen we naar Schotland, Turkije, Mexico en Italië. In elk van die landen bezoek ik plaatselijke tv-chefs die me lokale gerechten leren kennen en me vertellen welke culinaire stops ik zeker moet maken. Ik zeg het nagenoeg nooit over iets dat ik zelf gemaakt heb, maar ik ben heel blij met wat de reeks geworden is. Er zit geen grote boodschap in, maar dat hoeft ook niet. Het is gewoon uurtje pretentieloze ontspanning”, zegt Jeroen in Het Laatste Nieuws.

Jeroen trok er al eens eerder op uit voor een programma, maar het was ondertussen toch ook alweer 7 jaar geleden.

“Mijn regel is dat ik per jaar één programma maak naast 'Dagelijkse kost'. In de jaren na 'Goed volk' was dat drie jaar de quiz van Bart De Pauw en nadien kwam corona. Dat waren rustigere jaren voor mij, maar toen is ook mijn broer ziek geworden.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus