.
Jeroen Meus
zondag 5 maart 2023

Jeroen Meus: “Het enige dat je moet doen in het leven is lief zijn”

Hij kijkt met verbijstering terug naar wie hij vroeger was

Na de dood van zijn broer is hij ‘liever geworden’, zo bevestigd Jeroen Meus aan Humo. “Ja, dat is eigenlijk het enige dat je moet doen in het leven: lief zijn. zo vertelt Jeroen Meus aan Humo.

Hij kijkt zelf soms met verbijstering terug op wie hij vroeger was. Ongevoelig, lui, het onvermogen zien wat iemand anders nodig had.

“Ik was geen lul, geen bullebak. Maar ik had wel graag het laatste woord. Ik kon best arrogant zijn, vroeger. Onlangs liep ik op iemand met wie ik in het eerste middelbaar zat. ‘Toen was jij echt een eikel,’ zei hij me. En ik kon hem alleen maar gelijk geven”, aldus Jeroen aan Humo.

Hij was iemand die vol manifestatiedrang zat. Hij wilde zichzelf laten gelden maar heeft inmiddels zelf moeite om met soortgelijke mensen nog om te gaan. “Nu loop ik weg zodra ik zo iemand tegenover me heb”, aldus Jeroen.

“Veel is bij mij veranderd door het vaderschap: het maakte me weker en weerlozer. Jaar na jaar werd ik zachter en voorzichtiger. Ik had iets geleerd van de chef-koks die hun kinderen niet hadden zien opgroeien”, bevestigt Jeroen.

Bio van Jeroen Meus