.
Jeroen Meus
dinsdag 2 april 2024

Jeroen Meus gaat de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie

Nieuw boek met unieke reportagefoto's.

Jeroen Meus is verzot op dagelijkse kost. De afgelopen veertien jaar maakte Jeroen in zijn keuken in Leuven meer dan 3.000 recepten. Voor zijn tv-programma op VRT De mosterd van Meus, ging hij inspiratie opdoen in Zweden, Georgië, Mexico, Turkije, Schotland en Italië. Hij ontmoette er plaatselijke tv-chefs en schoof aan bij mensen thuis die hem hun klassiekers leerden koken. In het gelijknamige boek gaat Jeroen nog een stapje verder en gaat hij uitgebreider in op de culinaire inspiratie waarmee hij weer in zijn vertrouwde keuken in Leuven belandde. Hij laat ons kennismaken met de plaatselijke culinaire gebruiken, deelt geweldige recepten voor buitenlandse kost en geeft tips voor je voorraadkast. Met als extraatje zijn prachtige reportagefoto's.

Jeroen Meus: "Mijn liefde voor koken is immens. Maar ik voelde dat het tijd was om mijn horizon te verbreden en dus ging ik reizen, op zoek naar verse inspiratie. Tv-chefs met een even grote passie als ik stuurden mij op culinaire ontdekkingsreis door hun land. Want om de nationale keuken te begrijpen, moet je het land en de mensen ervaren."

De Mosterd van Meus, op zoek naar dagelijkse kost in de wereld verschijnt op 4 april 2024 bij Uitgeverij Manteau.

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus